Bestellen

 

  Bel nu 0485/36 36 36 of mail ons op bouwdroger@gmail.com om uw bestelling te plaatsen.

 

Ventilatoren


Goed ventileren is belangrijk voor een prettig werkklimaat. Door het ventileren van ruimten worden schadelijke stoffen zoals kwartshoudend stof, lasrook, verfdampen, koolmonoxide en koolzuurgas afgevoerd. Ventilatoren worden niet alleen toegepast voor het afvoeren van schadelijke stoffen, maar ze worden ook veelvuldig toegepast bij het ondersteunen van droogprocessen, het verwarmen of beluchten van b.v. kruipkelders, het ontluchten van b.v. waterzuiveringsinstallaties en in combinatie met een stofzak voor stofafzuiging in de bouw. De Dryfast axiaalventilatoren worden in warme zomers ook steeds meer toegepast als koelventilator in de industrie en bij evenementen.

Ontluchten / beluchtenBij het ontluchten of beluchten van ruimten waarin gewerkt wordt, kunnen ventilatoren ingezet worden om giftige dampen, stof en andere schadelijke stoffen af te voeren of om veel verse lucht toe te voeren, om zo een veilige werkplek te kunnen garanderen. Ontluchten, beluchten en filteren wordt veel toegepast bij bouwwerkzaamheden waar kwartsstof en andere kwalijke stoffen vrijkomen. Naast de bouw wordt er in de industrie ontlucht en belucht bij waterzuiveringen, tunnels, vrieswerkzaamheden met stikstof en kelders of kruipkelders. In veel van deze gevallen is het gebruik van ventilatoren verplicht gesteld.

Koelen

In de zomerperiode kunnen axiaal ventilatoren ingezet worden om bij machines of mensen in productieruimtes enige verkoeling te brengen. Veel ruimtes zijn te groot om eenvoudig met koeltechnische apparatuur te koelen en in deze gevallen kunnen ventilatoren, puur door luchtverplaatsing een alternatief bieden. Ook kunnen de ventilatoren gebruikt worden, om gedurende de veel koelere nacht, frisse lucht in de warme ruimte te blazen. Voor het verkoeling geven op een werkplek in een grote fabrieks- of productiehal zijn axiaal ventilatoren ook uitstekend te gebruiken.

Stofafzuiging / opvang

Goede arbeidsomstandigheden verminderen de kans op gezondheidsproblemen, ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid. Het draagt ook bij tot een verbetering van de motivatie en productiviteit van werknemers. De Arbowet schrijft voor dat problemen met betrekking tot stof bij de bron aangepakt dienen te worden en de keuze van materiaal moet gebaseerd zijn op een reductie van kwartsstof. In de bouwfase kan men zoeken naar andere bouwmaterialen en stofafzuiging monteren op boormachines en andere apparatuur. Bij sloop en of renovatie ligt dit echter vast en zal de oplossing gezocht moeten worden in reductie van de stofconcentratie. Stof komt vrij bij: slijpen, frezen, boren, zagen, hakken, schuren, stralen maar ook bij algemene werkzaamheden zoals vegen, borstelen en gevelreinigen. Om problemen met stof op te lossen, kunnen we stofopvangzakken gebruiken. Deze stofopvangzakken voldoen aan de strengste eisen van de arbeidsinspectie die op dit moment hieraan worden gesteld. De stofzak is eenvoudig te monteren en te reinigen zodat hij meerdere keren gebruikt kan worden. Andere voordelen zijn:
  • stofafzuiging geeft minder overlast en rommel
  • het verhoogt de productiviteit door de betere werkomstandigheden
  • De stofzakken voldoen aan de huidige eisen die de arbeidsinspectie stelt aan de ventilatie op de werkplek. In het kort houdt het in dat de test is gedaan volgens DIN-EN 60335-2-69 (L). De uitkomst van deze test was: MAK waarde 0,1 mg/m3 met een maximale doorlaat van 0,5%.

Heeft u behoefte aan advies of meer informatie, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Paketten

TTV3500 met 1 stofzak en 1 luchttransportslang, 10m 530,00
TTV4500 met 2 adapters, 1 stofzak en 1 luchttransportslang, 10m 872,00
TTV4500HP met 2 adapters, 1 stofzak en 1 luchttransportslang, 10m 919,00

Technische specificaties

Axiaal ventilator TTV 4500

Draagbare, stapelbare axiaal ventilator, multifunctioneel inzetbaar voor ondersteuning bij bouwdroging, stofafzuiging, koeling, verwarming etc. Schakelbare ventilatorsnelheid. Deze ventilator wordt ook veel ingezet voor koeling in productieruimtes, fitness studio's etc. Diverse slangadapters en luchttransportslangen vindt u onder toebehoren.

Luchtopbrengst2.000 / 3.000 / 4.500 m/uur
Max. luchtdruk80 Pa
Luchtstroomvrij uitblazend
Aansluitspanning230 V / 50 Hz (1,1 A)
Opgenomen vermogen0,23 kW
Aanbevolen zekering10 A
Mobiliteitdraagbaar
Slangaansluitstuk1 x 450 // 8 x 100 // 1 x 300 mm
Afmetingen L x B x H210 x 510 x 510 mm
Gewicht12,5 kg
IP klasse55
Geluidsniveau53 dBA @ 3 mtr.
Bekijk de folderklik hier
Gebruikershandleidingklik hier


Axiaal ventilator TTV 4500HP

Draagbare, stapelbare axiaal ventilator met een hogere luchtdruk dan de standaard TTV4500, door een hoger toerental. Geschikt voor grotere slanglengtes. Schakelbare ventilatorsnelheid. Diverse slangadapters vindt u onder toebehoren. Deze ventilator wordt ook veel ingezet na waterschade in combinatie met de verdeler voor het drogen van moeilijk te bereiken ruimten.

Luchtopbrengst2.000 / 3.000 / 4.500 m/uur
Max. luchtdruk250 Pa
Luchtstroomvrij uitblazend
Aansluitspanning230 V / 50 Hz (1,45 A)
Opgenomen vermogen0,35 kW
Aanbevolen zekering10 A
Mobiliteitdraagbaar
Slangaansluitstuk1 x 450 // 8 x 100 // 1 x 300 mm
Afmetingen L x B x H210 x 510 x 510 mm
Gewicht12,5 kg
IP klasse55
Geluidsniveau64 dBA @ 3 mtr.
Bekijk de folderklik hier
Gebruikershandleidingklik hier

Stofzak SZ3

Polynaaldvilt stofzak van 3 meter die eenvoudig te reinigen is. Speciaal ontwikkeld en gekeurd voor het opvangen van bouwstof.

Materiaal polynaaldvilt
Lengte/diameter 3 meter / 550mm
Wasbaar ja
FiltratieklasseM, maximale doorlaat 0,1%, filtert 99,9% van stofsoorten met MAC-waarden > 0,1 mg/m

Luchtslang LTS450HD

Flexibele luchttransportslang voor de Dryfast radiaal en axiaal ventilatoren, beschikbaar in de volgende diameters: 200, 300, 450, en 560 mm. De slangen zijn in de lengterichting samendrukbaar tot 20% van de oorspronkelijke lengte. Deze slangen zijn geschikt om aan de aanzuigzijde van de ventilatoren te gebruiken. Voor de uitblaaszijde kan ook de blauwe slang gebruikt worden. De slangen worden standaard geleverd met 1 spanband.

Materiaal polyester met PVC coating en met slijtstrip
Lengte 10 meter
Diameter 457 mm
Kleur geel, met zwarte slijtstrip
Temperatuurbereik-10 to + 65 C
Copyright 2015 Bouwdroger-verhuur.be  
Bouwdroger-verhuur.be